Schelp van $ 10.000

Schelp van $ 10.000 Er zijn er maar tien van gevonden, van de zeeschelp Bayerotrochus philpoppei, die behoort tot de familie van de splithorens. De Belg Guido Poppe ontdekte begin 2006 de eerste bij Balut Island in het zuiden van de Filippijnen. Poppe schat de waarde van zijn zeldzame vondst op tienduizend dollar. Gisteren schonk hij het holotype (het eerste exemplaar) aan het Philippine National Museum in Manila. Foto AP A very rare seashell of the Slit shell family (scientific name: Bayerotrochus philpoppei) which was discovered by Belgian Guido Poppe in early 2006 off Balut Island in southern Philippines is displayed at the National Museum in Manila, Philippines Monday Feb.5, 2007 at the turn-over ceremony of newly-discovered marine species in the waters off Panglao Island in Bohol province in central Philippines. More than 1,200 species of decapod crustaceans and some 6,000 species of mollusks were discovered by the Panglao 2005-2006 Expedition team headed by Dr. Philippe Bouchet of the French National Museum of Natural History. Only 10 specimens are known around the world as claimed by Belgian Guido Poppe who discovered the rare find and has a price tag of US $10,000 dollars. (AP Photo/Bullit Marquez)
Schelp van $ 10.000 Er zijn er maar tien van gevonden, van de zeeschelp Bayerotrochus philpoppei, die behoort tot de familie van de splithorens. De Belg Guido Poppe ontdekte begin 2006 de eerste bij Balut Island in het zuiden van de Filippijnen. Poppe schat de waarde van zijn zeldzame vondst op tienduizend dollar. Gisteren schonk hij het holotype (het eerste exemplaar) aan het Philippine National Museum in Manila. Foto AP A very rare seashell of the Slit shell family (scientific name: Bayerotrochus philpoppei) which was discovered by Belgian Guido Poppe in early 2006 off Balut Island in southern Philippines is displayed at the National Museum in Manila, Philippines Monday Feb.5, 2007 at the turn-over ceremony of newly-discovered marine species in the waters off Panglao Island in Bohol province in central Philippines. More than 1,200 species of decapod crustaceans and some 6,000 species of mollusks were discovered by the Panglao 2005-2006 Expedition team headed by Dr. Philippe Bouchet of the French National Museum of Natural History. Only 10 specimens are known around the world as claimed by Belgian Guido Poppe who discovered the rare find and has a price tag of US $10,000 dollars. (AP Photo/Bullit Marquez) Associated Press