Radio Voorkeur

Desmet live. Onder anderen historicus dr. Jacco Pelelder over de mogelijk vervroegde vrijlating van de tot levenslang veroordeelde RAF-terroristen Brigitte Mohnhaupt en Christian Klar. In Duitsland heeft zich een hevig debat ontketend omdat beiden nooit openlijk berouw hebben getoond voor hun daden of zich ervan distantiëren. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Regisseur Antoinette Beumer vertelt over haar series en documentaires. Haar laatste werk is de serie Willemspark over het rijke en eenzame leven van elitekinderen in Amsterdam-Zuid en een documentaire over illusionist Hans Klok. Radio 1, 19.04-20.00u.

Hoe?Zo! Jan Willem Nienhuys en Cheng Shan-Hwei (directeur Chinese school) praten over hun boek China. China liep eeuwenlang voor op de rest van de wereld, nu staat het land opnieuw aan de vooravond van een enorme bloeiperiode. Radio 5, 21.03-22.00u.

Casa luna. Peter Brusse, oud-correspondent in Londen,f praat over het 55-jarig regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth II. Elizabeth was gisteren in Amsterdam. Radio 1, 0.04-1.00u.