Onderzoek naar relatie oud-politicus Sjoerd S. en Paarlberg

Rotterdam. Het onderzoek naar de van fraude verdachte VVD-politicus Sjoerd S. concentreert zich op transacties tussen hem en vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg. Sjoerd S. zou samen met Paarlberg valse aktes hebben opgesteld van vastgoedtransacties in de provincie Utrecht. De advocaat van Paarlberg bevestigt dat hij contact heeft gehad met justitie over het onderzoek naar Sjoerd S. Op de vraag of Paarlberg is gehoord in dat onderzoek wil hij niet ingaan. Sjoerd S. is niet bereikbaar voor commentaar. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en het aannemen van steekpenningen. Die verdenking was voor hem aanleiding om zijn positie als fractievoorzitter van de VVD in Provinciale Staten van Utrecht op te geven. Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie in Den Haag, belast met financiële fraudezaken, bevestigt dat recentelijk een harde schijf van een van de computers van Sjoerd S. is gevonden in de rivier de Vecht. S. heeft bekend dat hij deze schijf voor zijn arrestatie in het water heeft gegooid.

Rectificatie / Gerectificeerd

Het bericht Onderzoek naar relatie oud-politicus Sjoerd S. en Paarlberg (6 februari, pagina 8) wekt de indruk dat Jan-Dirk Paarlberg en VVD-politicus Sjoerd S. worden verdacht van valsheid in geschrifte. De verdenking betreft niet Jan-Dirk Paarlberg , volgens diens advocaat. Het onderzoek richt zich op Sjoerd S., wegens opmaken van een valse akte met betrekking tot een transactie tussen S. en Paarlberg .