Opinie

    • Ik

Ochtend

„Wat doe je literig”, zegt mijn vriend. „Literig? Wat is dat nou weer?” Ik drink mijn koffie op en doe mijn jas aan. „Ik bedoel: heb je een ochtendhumeur of zo?” Hoewel ik eigenlijk weg moet, blader ik nog snel door de Dikke Van Dale. Triomfantelijk roep ik: „Kijk, het bestaat niet eens, literig. Als

„Wat doe je literig”, zegt mijn vriend.

„Literig? Wat is dat nou weer?” Ik drink mijn koffie op en doe mijn jas aan.

„Ik bedoel: heb je een ochtendhumeur of zo?”

Hoewel ik eigenlijk weg moet, blader ik nog snel door de Dikke Van Dale. Triomfantelijk roep ik: „Kijk, het bestaat niet eens, literig. Als het niet bestaat, dan ben ik het niet, zoveel is duidelijk.” Hij moet zijn mond houden.

Maar mijn vriend schudt zijn hoofd en zegt: „Dat bedoel ik nou. Doe niet zo literig!”

Miriam Rasch

    • Ik