NRC.NL/BLOGS

Internet. Voor een tweeluik over de nieuwe interneteconomie, waarvan vandaag het tweede deel in deze krant staat, ging Freek Staps naar de wijk South Park in San Francisco. „Waar de meeste van deze bedrijven nu in oude pakhuizen (weer) bij elkaar kruipen. Elke dag wandelen er nieuwe jonge ondernemers de kantoren binnen en beginnen iets nieuws. De beste blogs om de ontwikkelingen bij te houden zijn Valleywag en Techcrunch. Anderhalf jaar geleden begon de 27-jarige Jonathan Grubb Rubyred Labs. Hij kwam van Yahoo. „Niet dat ik van tevoren duidelijk wist welk product of welke dienst we zouden leveren.” Eerst maar zeven anderen aannemen, vond Grubb. „Daarna konden we wel bedenken wat voor gaafs we zouden gaan doen. Maar het doel is natuurlijk wel om, euh, hoe heet dat, winstgevend te worden.” www.nrc.nl/newyork Jonathan Grubb
Internet. Voor een tweeluik over de nieuwe interneteconomie, waarvan vandaag het tweede deel in deze krant staat, ging Freek Staps naar de wijk South Park in San Francisco. „Waar de meeste van deze bedrijven nu in oude pakhuizen (weer) bij elkaar kruipen. Elke dag wandelen er nieuwe jonge ondernemers de kantoren binnen en beginnen iets nieuws. De beste blogs om de ontwikkelingen bij te houden zijn Valleywag en Techcrunch. Anderhalf jaar geleden begon de 27-jarige Jonathan Grubb Rubyred Labs. Hij kwam van Yahoo. „Niet dat ik van tevoren duidelijk wist welk product of welke dienst we zouden leveren.” Eerst maar zeven anderen aannemen, vond Grubb. „Daarna konden we wel bedenken wat voor gaafs we zouden gaan doen. Maar het doel is natuurlijk wel om, euh, hoe heet dat, winstgevend te worden.” www.nrc.nl/newyork Jonathan Grubb

Internet. Voor een tweeluik over de nieuwe interneteconomie, waarvan vandaag het tweede deel in deze krant staat, ging Freek Staps naar de wijk South Park in San Francisco. „Waar de meeste van deze bedrijven nu in oude pakhuizen (weer) bij elkaar kruipen. Elke dag wandelen er nieuwe jonge ondernemers de kantoren binnen en beginnen iets nieuws. De beste blogs om de ontwikkelingen bij te houden zijn Valleywag en Techcrunch. Anderhalf jaar geleden begon de 27-jarige Jonathan Grubb Rubyred Labs. Hij kwam van Yahoo. „Niet dat ik van tevoren duidelijk wist welk product of welke dienst we zouden leveren.” Eerst maar zeven anderen aannemen, vond Grubb. „Daarna konden we wel bedenken wat voor gaafs we zouden gaan doen. Maar het doel is natuurlijk wel om, euh, hoe heet dat, winstgevend te worden.”

www.nrc.nl/newyork

Harry Potter VII. Marie-José Klaver schrijft over het boek Harry Potter VII, dat niet verschijnt als e-boek. Het zevende en laatste deel van de Harry Potter-reeks, Harry Potter and the Deathly Hallows, zal niet als e-boek verschijnen. Uit angst voor piraterij wil schrijfster J.K. Rowling niet dat de nieuwe roman, waarin Harry Potter sterft, als elektronisch boek verschijnt. Rowling vindt het bovendien belangrijk dat lezers het boek op papier ervaren. Harry Potter and the Deathly Hallows verschijnt op 21 juli. Het boek kan vooraf besteld worden via webwinkels.

www.nrc.nl/klaver