Na de tornado

Na de tornado Lady Lake. Jeff Haugh en zijn tien maanden oude dochter Juliet zitten hun huiskamer in Florida die geruïneerd is door een tornado. Kim Jones, een vrijwilligster van de Atlantic Coast Community Church, gooit een zak met toiletartikelen van het Rode Kruis door het raam. Midden-Florida werd in de nacht van donderdag op vrijdag getroffen door de dodelijkste tropische onweersbuien en minstens één tornado in tien jaar. Het natuurgeweld kostte aan twintig mensen het leven, variërend van een 92-jarige man tot de 17-jarige Brittany May die in haar slaapkamer werd getroffen door een vallende boom. „It makes you sick to your stomach for what we saw”, zei David Paullison, hoofd van de federale noodhulpcoördinatie. President George W. Bush heeft vier plaatsen aangewezen als rampgebied, die nu in aanmerking komen voor miljoenen dollars aan hulpgelden. Voorzichtige schattingen gaan uit van een materiële schade van 52,2 miljoen euro. In totaal zijn ongeveer 1.300 gebouwen en huizen vernield. Foto AP / Pam Lockeby Jeff Haugh, foreground right, sits in his tornado-damaged home with his 10-month-old daughter, Juliet, as Kim Jones, at window in background, a volunteer from the Atlantic Coast Community Church, drops off a Red Cross toiletry kit, Sunday, Feb. 4, 2007, in New Smyrna Beach, Fla. Recovery efforts continued Sunday, following tornadoes that chewed through the middle of Florida early Friday, killing at least 20 people. (AP Photo/The Daytona Beach News Journal, Pam Lockeby) Associated Press

Jeff Haugh en zijn tien maanden oude dochter Juliet zitten hun huiskamer in Florida die geruïneerd is door een tornado. Kim Jones, een vrijwilligster van de Atlantic Coast Community Church, gooit een zak met toiletartikelen van het Rode Kruis door het raam.

Midden-Florida werd in de nacht van donderdag op vrijdag getroffen door de dodelijkste tropische onweersbuien en minstens één tornado in tien jaar. Het natuurgeweld kostte aan twintig mensen het leven, variërend van een 92-jarige man tot de 17-jarige Brittany May die in haar slaapkamer werd getroffen door een vallende boom.

„It makes you sick to your stomach for what we saw”, zei David Paullison, hoofd van de federale noodhulpcoördinatie.

President George W. Bush heeft vier plaatsen aangewezen als rampgebied, die nu in aanmerking komen voor miljoenen dollars aan hulpgelden. Voorzichtige schattingen gaan uit van een materiële schade van 52,2 miljoen euro. In totaal zijn ongeveer 1.300 gebouwen en huizen vernield.