Knoflookgeur blijft in het noorden

Knoflookgeur blijft in het noorden Kaesong, 6 febr. Noord-Koreanen maken knoflook schoon in een knoflook verwerkende fabriek in het Noord-Koreaanse Kaesong, zo’n 70 kilometer ten noordwesten van Seoul. Een bedrijf uit Zuid-Korea heeft onlangs geïnvesteerd in deze fabriek in het communistische buurland. De speciale industriële zone van Kaesong werd in 2003 met Zuid-Koreaans geld net over de grens ontwikkeld. In de fabrieken werken ongeveer 6.000 Noord-Koreanen onder Zuid-Koreaans management. Zij verwerken landbouwproducten en textiel, en maken schoenen en andere producten, vooral voor de Zuid-Koreaanse markt. De lonen liggen circa 95 procent onder die in Zuid-Korea. Foto Reuters North Koreans work at a garlic processing factory that a South Korean company invested in, in Kaesong, North Korea, about 70 km (45 miles) northwest of Seoul, February 6, 2007. REUTERS/Lee Jae-Won (NORTH KOREA)
Knoflookgeur blijft in het noorden Kaesong, 6 febr. Noord-Koreanen maken knoflook schoon in een knoflook verwerkende fabriek in het Noord-Koreaanse Kaesong, zo’n 70 kilometer ten noordwesten van Seoul. Een bedrijf uit Zuid-Korea heeft onlangs geïnvesteerd in deze fabriek in het communistische buurland. De speciale industriële zone van Kaesong werd in 2003 met Zuid-Koreaans geld net over de grens ontwikkeld. In de fabrieken werken ongeveer 6.000 Noord-Koreanen onder Zuid-Koreaans management. Zij verwerken landbouwproducten en textiel, en maken schoenen en andere producten, vooral voor de Zuid-Koreaanse markt. De lonen liggen circa 95 procent onder die in Zuid-Korea. Foto Reuters North Koreans work at a garlic processing factory that a South Korean company invested in, in Kaesong, North Korea, about 70 km (45 miles) northwest of Seoul, February 6, 2007. REUTERS/Lee Jae-Won (NORTH KOREA) REUTERS