Jongeren klagen terecht

Deze krant berichtte op 26 januari over studenten die extra uren eisen. In mijn werk en privé heb ik veel te maken met jongeren die het mbo of het hbo volgen. Ik hoor zelden of nooit een positief geluid over hun opleiding, alle jongeren klagen erover dat de opleiding niet toereikend is en niet beantwoordt aan de verwachtingen. Het enthousiasme waarmee ze de opleiding zijn begonnen zakt snel weg in een poel van frustratie en verveling. Als er al lessen zijn vallen ze vaak uit. Docenten die onvoorbereid aan hun les beginnen en ter plekke verzinnen wat ze nu eens zullen gaan doen. Sommige lessen zijn een belediging, vertelde mijn zoon van 22. Hij gaat boos naar school en maakt zijn opleiding af voor zijn ouders en omdat hij niet wil blijven zitten met een studieschuld, maar hij vindt geen enkele motivatie meer in de opleiding zelf.

L. van den Bulk Nieuwerkerk a/d IJssel

    • L. van den Bulk