Internet Voorkeur

(Natte) sneeuw. In deze tijd van het jaar willen veel mensen die naar de sneeuwgebieden vertrekken om te skiën of te langlaufen weten of er in die plaatsen ook sneeuw ligt. Zij willen niet alleen weten of er sneeuw ligt maar ook de hoeveelheid. Skikrant.nl heeft de informatie op acht verschillende websites (Alpenreus, ANWB, Wintersport, Skiing, Sneeuwhoogte, Snowalert, Snowplaza en Wintersporters) met sneeuwhoogtes in dertig populaire bestemmingen met elkaar vergeleken.De onderzochte internetpagina’s verschillen volgens Skikrant niet zo veel van elkaar, hoewel maar drie ervan informatie geven over sneeuwhoogtes op bergen en in dalen op alle dertig locaties.Alpenreus.nl blijkt vernieuwend bezig. Sinds het begin van dit winterseizoen zijn satellietbeelden te zien waarin de sneeuwhoogten in kleur zijn weergegeven. Voor Nederlanders die thuisblijven en het weerbeeld hier willen volgen, geeft www.buienradar.nl een mogelijkheid. Daar is precies te zien waar de buien met (natte) sneeuw over het land trekken. En als het ergens bliksemt, wordt dat op het linkergedeelte van de site aangegeven.Op deze site is het verder ook mogelijk de sneeuwbuien over de grens te volgen.

Zie verder: www.alpenreus.nl; www.buienradar.nl; www.skikrant.nl