Britse koningin bezoekt Nederland

Britse koningin bezoekt Nederland Amsterdam/Den Haag/Rotterdam, 6 febr. Amsterdam/Den Haag/Rotterdam, 6 febr. De Britse koningin Elizabeth II was gisteren in Nederland. Tijdens haar bezoek, het vierde sinds haar kroning in 1952, bezocht ze onder meer de Engels Hervormde kerk aan het Begijnhof in Amsterdam, die 400 jaar bestaat, en het Amsterdams Historisch Museum. Daarvoor bezocht de 80-jarige vorstin het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis in Den Haag. Haar man,de 85-jarige prins Phillip, vergezelde haar. Het vorstenpaar kwam aan op de luchthaven van Rotterdam, waar koningin Beatrix hun begroette. Vandaag bekleedt Elizabeth II exact vijfenvijftig jaar haar functie als koningin. (Foto’s Reuters, WFA, AP) The Netherland's Queen Beatrix (R) greets Britain's Queen Elizabeth at Rotterdam Airport February 5, 2007. Queen Elizabeth is in the Netherlands to mark the 400th anniversary of Amsterdam's English Reformed Church, the oldest English-speaking congregation outside Britain. REUTERS/Robin Utrecht/Pool (NETHERLANDS) Reuters