Winterse nachtvorst

Zon, maar ook winterse neerslag vormen de ingrediënten voor de komende dagen. Een wisselend weerbeeld dus, waarbij er vooral morgen grote verschillen tussen de verschillende landsdelen zijn.

Relatief koude lucht wordt tussen een hogedrukgebied boven IJsland met een uitloper over het Verenigd Koninkrijk en lagedruk boven Scandinavië vanuit het hoge noorden tot over onze omgeving geblazen.

In het hele land zorgt dit voor lagere temperaturen dan we gewend zijn. Overdag wordt het maximaal 4 à 5 graden, ’s nachts komt het in het binnenland tot enkele graden vorst. Dit geldt ook voor de komende avond en nacht. Daarbij valt langs de noordwestkust een winterse bui.

Morgen overdag krijgen het midden en noorden ook in het binnenland een enkel winters buitje. Tevens is er ruimte voor de zon. In het zuiden van het land is dit echter niet het geval. Sterker nog, vanaf de Noordzee trekt een gebied met natte, landinwaarts al snel droge sneeuw binnen.

Rond het middaguur bereikt de neerslag Limburg. Bij een zwakke tot matige westelijke wind wordt het 3 graden in het zuidoosten tot 6 graden in het noorden van het land.

Morgenavond wordt het, afgezien van winterse buien aan zee, overal droog. Na een nacht met lichte vorst is het woensdag droog met flink wat zon. Donderdag volgt mogelijk opnieuw winterse neerslag.