Van Gaal, het is van tweeën een

In de ingezonden brief `Louis van Gaal verdient steun` van 29 januari geeft Martinus Akkermans aan dat het onterecht is dat de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal van Louis van Gaal excuses eiste wegens de kritiek die hij had geuit op bondscoach Marco van Basten.

Als er nu één man is die niet tegen kritiek kan, dan is het Louis van Gaal wel. Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren. Keer op keer blijkt dat Van Gaal dat niet kan. Eind januari was het weer raak. De ludiek bedoelde prijs voor de meest irritante reclame-uiting door een bekende Nederlander wimpelde hij bot af.

Het is van tweeën een. Of Louis van Gaal zegt wat hij op zijn hart heeft en verduurt tevens de kritiek van anderen. Of hij doet een ander niet aan wat hijzelf niet aankan.

    • Aart Dekker den Haag