Televisie Overige films

The Trench (William Boyd, 1999, GB/Frankrijk). Verdienstelijk regiedebuut van schrijver-scenarist Boyd is psychologisch oorlogsdrama over gevarieerd gezelschap Britse soldaten in de claustrofobische loopgraven in de vallei van de Somme anno 1916, aan de vooravond van een van de rampzaligste veldslagen uit de Britse militaire geschiedenis. Met Paul Nicholls, Daniel Craig, Julian Rhind-Tutt. BBC2, 0.35-2.0u.

Toys in the Attic (George Roy Hill, 1963, VS). Adaptatie van omstreden stuk van Lillian Hellman. Oude vrijsters Geraldine Page en Wendy Hiller ontfermen zich over hun broer, nietsnut Dean Martin. ARD, 0.50-2.15u., nagesynchroniseerd.

Au secours, j’ai trente ans! (Marie-Anne Chazel, 2004, Frankrijk). Ongedwongen tragikomedie over drietal ‘meisjes van dertig’ in Parijs. Dramatische motor is dat één van hen kanker blijkt te hebben. Morgen, TV5, 14.25-16.15u.