Superieur? Ga weg

Enigszins onwel werd ik van het lezen van het artikel `Een goede baan én een nuttig christelijk netwerk` (nrc.next, 29 januari). Niet omdat een Christelijke Hogeschool het niet goed mag doen, maar om het nauwelijks verholen superioriteitsgevoel dat uit de uitspraken van de twee christelijke geïnterviewden spreekt. Met als hoogtepunt de uitspraak: ”Organisaties zullen succesvoller worden van christelijk leiderschap.”

En als ik de geïnterviewden mag geloven, denk je als christen bewuster na over de combinatie werk-gezin en breng je je kind maximaal drie dagen naar de kinderopvang (zou dat in de Bijbel staan?).

Het is wellicht een schok, maar ook niet-christelijke ouders vinden hun gezin belangrijk. En ik weet uit ervaring dat een christelijke manager in moreel opzicht niet per definitie een betere leider is. We zijn allemaal mensen, nietwaar?

Iedereen heeft recht op zijn eigen levensovertuiging. Maar ik associeer een geloofsovertuiging met het respectvol in het leven staan. Het getuigt van weinig respect om je beter te voelen dan anderen.

    • Monique Hamersma