Shakira had keelpijn

Eerst wordt de coördinator van het pendelbusvervoer nog uitgelachen wanneer hij zegt dat er „iets met Shakira’s keel is”. Maar wanneer tegen half acht de eerste bevestigende sms-jes binnenkomen van fans die al in het Gelredome zijn, is de chaos voor station Arnhem snel groot.

De eerste bussen met fans komen terug uit het stadion, terwijl vanaf het station nog massa’s toestromen. Een groep concertbezoekers poseert huilend voor een camera, anderen blijven in groepjes hoopvol wachten op goed nieuws.

Dat komt er niet; wel een officiële verklaring van Shakira dat „Holland one of my favorite places on earth” is, dat ze een hevige keelontsteking heeft en pas op het laatst van haar dokter het advies kreeg niet op te treden

Zo’n 39.000 fans reisden voor niets naar Arnhem. De goed geïnformeerde OV-coördinator wist teleurgestelde fans direct te vertellen dat het concert wordt verplaatst naar 17 maart en tickets geldig blijven.

    • Saul van Stapele