Partituurcollectie Louis Andriessen gaat naar Bazel

Amsterdam, 5 FEBR. Het hele archief van de Amsterdamse componist Louis Andriessen (1939), inclusief partituren en allerlei andere zaken die zijn muzikale werk documenteren, wordt ondergebracht bij de Paul Sacher Stichting in Bazel. De collectie wordt daardoor toegankelijk voor musicologen en andere belangstellenden. De Paul Sacher Stichting werd opgericht door de dirigent en mecenas Paul Sacher (1905-1999), die schatrijk was door zijn huwelijk met een erfgename van medicijnfabrikant Hoffmann-La Roche. De stichting bezit tal van archieven en partituren van belangrijke componisten, onder andere van Luciano Berio, de leermeester van Andriessen, en Igor Stravinsky, over wie Andriessen samen met Elmer Schönberger het boek Het Apollinisch Uurwerk schreef. Andriessen is de componist van stukken als De Staat, Hoketus, De Materie, M is for Man, Music, Mozart en de opera`s Rosa: The Death of a Composer en Writing to Vermeer.