nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Papaver. Juurd Eijsvoogel schrijft op de weblog Wereld over een Amerikaans team van hulpverleners dat in de Afghaanse provincie Helmand probeert om projecten op te zetten die de bevolking alternatieve bronnen van inkomsten moeten geven. De meeste boeren verbouwen er nog papaver. „The project’s goal is to diversify the economy and create jobs. Plans include building roads and refurbishing the irrigation system, electrification improvements, job training, an industrial park”, schrijft een vrouwelijke hulpverlener in een zeer somber verslag in The Washington Post. Het klinkt goed, maar in de praktijk komt er nauwelijks iets van de grond – de culturele kloof is enorm, bijna iedereen is analfabeet, zelfmoordaanslagen zijn niet van de lucht en wie samenwerkt met de westerlingen wordt bedreigd door de Talibaan. www.nrc.nl/wereld grondstof voor drugs heroine cocaine
nrc.nl/blogs Papaver. Juurd Eijsvoogel schrijft op de weblog Wereld over een Amerikaans team van hulpverleners dat in de Afghaanse provincie Helmand probeert om projecten op te zetten die de bevolking alternatieve bronnen van inkomsten moeten geven. De meeste boeren verbouwen er nog papaver. „The project’s goal is to diversify the economy and create jobs. Plans include building roads and refurbishing the irrigation system, electrification improvements, job training, an industrial park”, schrijft een vrouwelijke hulpverlener in een zeer somber verslag in The Washington Post. Het klinkt goed, maar in de praktijk komt er nauwelijks iets van de grond – de culturele kloof is enorm, bijna iedereen is analfabeet, zelfmoordaanslagen zijn niet van de lucht en wie samenwerkt met de westerlingen wordt bedreigd door de Talibaan. www.nrc.nl/wereld grondstof voor drugs heroine cocaine

Papaver. Juurd Eijsvoogel schrijft op de weblog Wereld over een Amerikaans team van hulpverleners dat in de Afghaanse provincie Helmand probeert om projecten op te zetten die de bevolking alternatieve bronnen van inkomsten moeten geven. De meeste boeren verbouwen er nog papaver. „The project’s goal is to diversify the economy and create jobs. Plans include building roads and refurbishing the irrigation system, electrification improvements, job training, an industrial park”, schrijft een vrouwelijke hulpverlener in een zeer somber verslag in The Washington Post. Het klinkt goed, maar in de praktijk komt er nauwelijks iets van de grond – de culturele kloof is enorm, bijna iedereen is analfabeet, zelfmoordaanslagen zijn niet van de lucht en wie samenwerkt met de westerlingen wordt bedreigd door de Talibaan.

www.nrc.nl/wereld

Antwerpen. Lotte Waaijers, een van de studenten die schrijft voor het studentenweblog, is naar Antwerpen geweest. „Een autodealer heet een ‘verdeler’, een friettent een ‘fritkot’, de kaartjesautomaat in de tram heet een ‘ontwaardingapparaat’ maar dat maakt niet uit, want iedereen rijdt zwart. ‘Juste’, ik heb het over Antwerpen. Een vriend reed ons daar naar toe, en loste daarmee een oude belofte in. Een nieuw aangeschaft navigatiesysteem leidde ons de weg, maar in Antwerpen bleek het systeem het zelf ook niet echt meer te weten. Na vijftig meter, ga linksaf, adviseerde Eva, de tom-tom assistente. Vijftig meter verder keken we naar links maar zagen alleen een betonnen muurtje.”

www.nrc.nl/studenten