IFFR trekt dit jaar meer bezoekers dan in 2006

ROTTERDAM, 5 febr. Het 36ste International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft 8000 mensen meer getrokken dan vorig jaar. In totaal zijn er tussen tussen 24 januari en 3 februari 367.000 bezoekers geweest bij films, debatten, tentoonstellingen, talkshows en andere evenementen. Vrijdag werden de winnaars van de Tiger Awards al bekend. Door de bezoekers is Das Leben Der Anderen uitgeroepen tot de beste film. De politieke thriller van Florian Henckel von Donnersmarck speelt in Oost-Berlijn in 1984. De geheime dienst Stasi terroriseert de bevolking. Stasi-agent Wiesler (Ulrich Muhle) moet toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde afluisteren. Hoe meer Wiesler in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite hij heeft zijn loyaliteit naar de staat te behouden. De film komt volgende maand in Nederland uit.