Hingis voor vijfde keer winnares van toernooi in Tokio

TOKIO, 5 febr. Martina Hingis heeft gisteren voor de vijfde keer in haar loopbaan het tennistoernooi in Tokio op haar naam gebracht. De Zwitserse vestigde hiermee een record. Ze versloeg in de finale de Servische Ana Ivanovic met 6-4 en 6-2. Hingis zegevierde in de Japanse hoofdstad eerder in 1997, 1999, 2000 en 2002. Ze bracht haar totaal aantal titels in het enkelspel op 43. Hingis maakte vorig jaar haar rentree na jaren van blessureleed. ”Ik heb mij in Tokio altijd thuisgevoeld. Ik zal mezelf wel moeten blijven verbeteren wil ik in het hedendaagse vrouwentennis overleven. Vroeger was het normaal voor mij om te winnen, nu is het speciaal.” De Peruviaan Luis Horna heeft het tennistoernooi in het Chileense Vina del Mar gewonnen. Hij versloeg in de finale de Chileen Nicolas Massu: 7-5 en 6-3.