Doelman Van der Sar breekt zijn neus

Doelman Edwin van der Sar van Manchester United heeft gisteren in de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur zijn neus gebroken. Daarnaast liep hij een hersenschudding op.

De doelman kwam kort voor tijd bij een poging de bal te onderscheppen ongelukkig in botsing met spits Robbie Keane. Die raakte in een poging over Van der Sar heen te spring hem met de knie vol in het gezicht.

Het was gisteren nog onduidelijk hoe lang de doelman uitgeschakeld is. In de selectie van het Nederlands elftal, dat woensdag in Amsterdam een oefenwedstrijd speelt tegen Rusland, wordt de recordinternational (118 caps) vervangen door Henk Timmer van Feyenoord.

Omdat Manchester United na het uitvallen van de doelman zijn wissels al had gebruikt, keepte middenvelder John O'Shea de laatste vijf minuten. (ANP)