Dixie-wc’tjes zijn leuk maar nog niet briljant

Roosbeef: Roosbeef eigen beheer, www.roosbeef .nl) ***--

cd

Roosbeef: Roosbeef eigen beheer, www.roosbeef .nl)

***--

Iedereen die de vuurroodharige Roos Rebergen met of zonder haar band Roosbeef heeft horen zingen, weet dat er in het dorp Duiven (bij Arnhem) een veelbelovend talent is opgestaan. In 2005 won ze de Grote Prijs in de categorie singer/songwriters en je zou denken dat er allang een kapitaalkrachtige platenmaatschappij op zo’n buitenkansje gesprongen moest zijn. Maar nee, Roos moddert voort in eigen beheer en brengt een mini-album met demo-achtige opnamen van zes liedjes die we inmiddels lang en breed van haar kennen.

Leuk, ‘Bouwvakkers’ met zijn naïeve verwondering over al die prachtige Hollandse rotondes en een tekst waarin ‘keetjes’ rijmt op ‘Dixie-wc’tjes’. Verrassend, een lied met de openingszin „Het geeft me een raar gevoel als ik mezelf ophang” dat blijkt te gaan over ingelijste foto’s. Maar Roos gaat in de fout als ze haar bloemrijke polder-Nederlands verruilt voor het steenkolenengels van ‘I choose’ en ‘Chickie chickie’, waarin haar jeugdige onverschrokkenheid een knullig randje krijgt. Het talent is er, maar het briljante debuutalbum moet nog komen.

Jan Vollaard

    • Jan Vollaard