Agenda week 6

Eindelijk akkoord

Deze week zal, zo verwacht iedereen in politiek Den Haag, het regeerakkoord tussen CDA, PvdA en ChristenUnie gepresenteerd worden. Als dat gebeurt zal de Tweede Kamer met informateur Herman Wijffels over de uitkomst van de onderhandelingen debatteren.

Klapmutsen

Morgen debatteren Kamerleden over een voorgesteld verbod op de handel in producten van zadelrobben en klapmutsen. De initatiefwet van VVD en PvdA ligt al meer dan een jaar bij de Tweede Kamer.

Hoog water

Op woensdag vindt een debat plaats over hoe Nederland tot in de 21ste eeuw veilig moet blijven tegen de gevaren van een stijgende zeespiegel. Dan praten Kamerleden over waterveiligheid en rampenbeheersing bij overstromingen.

Veilig stemmen

Op donderdag praat de Kamer over de veiligheid van geautomatiseerde stemmachines. De veiligheid en betrouwbaarheid werd in aanloop naar de Tweede-Kamerverkiezingen eind vorig jaar bekritiseerd. Nu doet een commissie er onderzoek naar.