7 redenen om uit te gaan

Mochi

Hooikade 53, Den HaagTelefoon (070) 326 06 12Keuken open 18.00-22.00, zo dichtFusion, bereikbaar per boot, valet parking, hip/trendy, entertainmentGemiddelde prijs 3-gangen à la carte 35,00 euro. Categorie: hip

Mochi heeft zijn deuren sinds oktober 2006 geopend aan dé horeca-

straat van Den Haag. Door het vernieuwende concept, east meets west cuisine, is menigeen geneigd om het als goed te beoordelen. Maar met een aantal kanttekeningen. Bediening bij Mochi is na een mindere start op niveau. Het interieur kan zelfs na een restyling niet iedereen bekoren.

goed | Erg lekker eten, maar wel aan de prijs. Ik ben er echt van overtuigd dat het interieur verbetering behoeft. Dit is te saai voor het spannende eten. De muziek is te hard. Maar het eten maakt deze kleine stoornissen goed. (13-01-2007 C. L. te Den Haag)

uitstekend | Je smaakpupillen worden op de proef gesteld. Elk gerecht is zo samengesteld dat je van die heerlijke ‘smaakexplosies’ in je mond krijgt. Herman den Blijker gaf bij de opening de juiste omschrijving: de chef-kok van Mochi is het best bewaarde geheim van Den Haag! (19-12-2006 J. B. te Rijswijk)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 FILM

Red Road

Regie: Andrea Arnold. Kate Dickie, Tony Curran, Martin Compston, April, Andrew Armour. In: 5 steden.

Een bewakingsemployé herkent op haar tv-schermen een man en zet alles opzij om hem te kunnen ontmoeten. Haar reden daarvoor is het mysterie van de film, maar de film is meer dan het mysterie. Andrea Arnold richt haar camera op een desoriënterend vreemd gebied in noord-Engeland. Daar leven mensen tussen vuil en flats en ze vinden het moeilijk om anders dan basaal met elkaar om te gaan. De personages in de film zijn verzonnen in het kader van een Dogma-project en keren dus terug in andere films, van andere regisseurs.

3 INTERNET

De prijs van een veilig internet

Amsterdam: De Balie. Tijd: 20.30u. Entree: 3 euro. Res: 020-5535100.

Nederlandse politici spreken zich steeds explicieter uit over strengere regels voor een veilig internet. Maar wie bepaalt wat gefilterd wordt en wat illegaal of ongewenst materiaal is? De politiek of de gebruiker? Aan de vooravond van Safer Internet Day, organiseert De Balie in samenwerking met XS4ALL een debat over de politieke dimensie van een veilig internet in Nederland. Met onder anderen Arda Gerkens (kamerlid SP), Michiel Leenaars (Internet Society Nederland), Egbert Dommering (hoogleraar informatierecht) en Simon Hania (technisch directeur XS4ALL).

4 MUZIEK

Amos Lee

Groningen: De Oosterpoort. Aanvang: 20.30u. Prijs: 20 euro. Inl: 050-3680368 www.amoslee.com

De Amerikaanse singer/songwriter Amos Lee (1978) begint met liedjes schrijven geïnspireerd door Stevie Wonder, Bill Withers, John Prine en Dave Van Ronk. Zijn carrière raakte in een stroomversnelling nadat zangeres Norah Jones hem uitnodigde mee te gaan op haar Europese tour in 2004. Lee kreeg een platencontract bij het befaamde Blue Note label en zijn debuutalbum werd een groot succes. Vorig jaar verscheen zijn tweede album, Supply and Demand.

5 FILM

Movies that Matter: Ahlaam

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Tijd: 19.00u. Entree: 7,50 euro. Res: 030-2320450; www.hartlooper.nl

Vanavond wordt in het kader van Movies that Matter de film Ahlaam (Mohamed Al-Daradji, 2005) vertoond. Na de val van Saddam Hussein keert Al-Daradji terug naar zijn moederland Irak. Daar treft hij een onwaarschijnlijke chaos aan met talloze psychiatrische patiënten die op straat zwerven. Deze film, gemaakt onder gevaarlijke omstandigheden, is de eerste film die in Irak is gemaakt sinds de val van Saddam Hussein.

6 FILMDEBAT

The Last King of Scotland

Nijmegen: LUX. Tijd: 19.00u. Entree: 8 euro. Inl: www.lux-nijmegen.nl

LUX organiseert in samenwerking met het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit een filmdebat over The Last King of Scotland. Deze verfilming van het boek van Giles Foden gaat over het leven van Idi Amin, ex- dictator van Uganda en bijgenaamd ‘De slachter van Afrika.’ Was Idi Amin inderdaad een van de meest verschrikkelijke dictators die Afrika gekend heeft? Wat kunnen we eigenlijk doen tegen dergelijke dictators? Is het internationaal recht voldoende uitgerust om dergelijke mannen aan te pakken? Met onder anderen Linda Polman, journalist en Afrikakenner.

7 VROUWEN

Godinnen en boegbeelden

Amsterdam: Pakhuis de Zwijger. Tijd: 20.00u. Inl: www.women-inc.nl

Vanavond maak je via de vrouwen van Godinnentraining kennis met zeven godinnen: Athena, Hestia, Demeter, Persephone, Artemis, Aphrodite en Hera. Elke godin staat symbool voor bepaalde eigenschappen, voorkeuren en talenten. Women Inc. gaat deze avond op zoek naar nieuwe boegbeelden voor vrouwen: zou Aphrodite gelden als het nieuwe rolmodel voor vrouwen van nu, aldus Hedy Jane Guds? Ontdek welke godin jou het meeste aanspreekt.