25 leden van extreem-rechtse groep opgepakt

Amsterdam, 5 febr. De politie heeft afgelopen zaterdag 25 leden van de extreem-rechtse groepering Blood and Honour Nederland aangehouden na een vechtpartij met een groep antifascisten in Uitgeest. De arrestanten zitten nog steeds vast, wegens openlijke geweldpleging en mishandeling. De leden van Blood and Honour traden op als `ordeploeg` bij een bijeenkomst van de Nationalistische Volksbeweging (NVB). Met ploertendoders, knuppels en boksbeugels vielen ze zo`n honderd demonstranten aan van de Anti-Fascistische Aktie (AFA). De burgemeester van Uitgeest vaardigde een noodbevel uit ”om het de politie mogelijk te maken op te treden en escalatie te voorkomen”. De burgemeester zei dat zij de vergadering niet had kunnen verbieden, omdat de NVB ”geen verboden vereniging” is.