Vrij koude nachten

Tot en met woensdag verlopen de nachten vrij koud met kans op een klein beetje vorst in het binnenland, maar overdag wordt het ver boven nul. Dankzij de nabijheid van een hogedrukgebied is het op de meeste dagen droog.

Vorst overdag vinden we alleen in het noorden en oosten van Europa en op enige hoogte in het Alpengebied terug. In het noordoosten van Finland is het het koudst met ’s nachts meer dan 20 graden onder nul. Het wachten is op een winddraaiing naar het noordoosten, wil het uiteindelijk ook in ons land (flink) gaan winteren.

Vandaag waait de wind uit de noordwesthoek en is matig, rond kracht 3. In het Waddengebied staat wat meer wind, daar kracht 5. Verder is het vrij zonnig weer. Het wordt maximaal 8 tot 10 graden. Vanavond daalt de temperatuur snel en vannacht kan het plaatselijk een graadje vriezen met minimumtemperaturen rond het vriespunt.

Waarschijnlijk ontstaan er verspreid over het land enkele mistbanken bij weinig wind. Morgenochtend hangt de mist er regionaal nog, maar uiteindelijk krijgt vooral in de middag de zon ruimte, al is er wel meer bewolking te verwachten dan vandaag. Bij weinig wind wordt het ongeveer 6 graden.

Maandag, dinsdag en woensdag schijnt de zon regelmatig en blijft het op een enkel regen en hagelbuitje na droog. 's Nachts koelt het af tot dichtbij of rond het vriespunt, overdag is het maximaal 5 tot 7 graden.