Vliegen met Poetin

Nu op internet: het 17 miljoen dollar kostende interieur van Poetins staatsvliegtuig. De bouwer vindt het ‘lekken’ van de foto’s kennelijk gênant (staatsgeheim) en beweert dat ze uit de Jeltsintijd stammen. De blogger die ze publiceert, houdt staande dat het wel degelijk Poetins interieur betreft. Ik geloof de blogger, gezien enkele typisch Petersburgse details.  Maar de gêne is begrijpelijk, want het

salon_k.jpgNu op internet: het 17 miljoen dollar kostende interieur van Poetins staatsvliegtuig. De bouwer vindt het ‘lekken’ van de foto’s kennelijk gênant (staatsgeheim) en beweert dat ze uit de Jeltsintijd stammen. De blogger die ze publiceert, houdt staande dat het wel degelijk Poetins interieur betreft. Ik geloof de blogger, gezien enkele typisch Petersburgse details. 

Maar de gêne is begrijpelijk, want het is verschrikkelijk! Poetin blijkt een serieus patriot en christen, maar ook een beetje een kermisklant. Dat bladgoud! Dat glimhout! Die klok! Hier het interieur in Kommersant, hier de bron met meer foto’s. (en de staatshelikopter?)

Sorry, dan doen de Amerikaanse ambtsgenoten het smaakvoller in de Air Force One. Misschien zijn er betere foto’s in omloop dan deze (even scrollen!), maar het geeft een indruk. Zakelijk. Simpel. Comme il faut. (Alweer een Muumi-alert! Dank, ik kus je poezelige voetjes)

    • Coen van Zwol