Televisie Voorkeur

In haar voorstelling Vier mixt Sanne Wallis de Vries cabaret, zang, dans en beeldend theater. Ze wordt op het podium bijgestaan door twee side-kicks: Vera Kaye en Cindy Grande. Ned.3, 22.10-23.10 u. Foto VARA "Vier" Sanne Wallis de Vries Impresariaat Wallis van en door Sanne Wallis de Vries met:Vera Kaye en Cindy Grande regie en samenstelling:Selma Susanna Duin, Ben van

ACTUALITEITEN

Eén vandaag. Reportage over de boerka en gesprekken met draagsters ervan. Ned. 1, 18.25-18.55u.

Nova. Onder meer een portret van het Islamitisch College in Amsterdam, dat vorig jaar als slechtste school in het voortgezet onderwijs in het scholenonderzoek van het dagblad Trouw uit de bus kwam. Minister Van der Hoeven (Onderwijs, CDA) overwoog de subsidie aan de school in te trekken. Volgende week neemt zij daarover een besluit als de Onderwijsinspectie met de resultaten van het onderzoek naar het niveau van de lessen naar buiten komt . Ned.2, 22.15-22.45u.

Cinema.nl: IFFR 2007. Bericht vanaf het Internationaal Film Festival Rotterdam. Ned.2, 0.00-0.20u.

INFORMATIEF

Terzake zaterdag: How to kill a spy? Over het onderzoek naar de vergiftiging van Alexander Litvinenko in een Londens hotel op 1 november 2006. De ex-KGB-kolonel, genaturaliseerd tot Brits staatsburger en fel tegenstander van de regering Poetin werd gedood met polonium-210, vermoedelijk toegediend via een kopje thee. België 2 (Canvas), 20.15-20.50u.

DOCUMENTAIRE

Wereldbeschavingen: Palmyra. Palmyra was dé multiculturele smeltkroes van de antieke wereld. Maar wat was de rol van de mysterieuze koningin Zenobia in het ontstaan van dit Venetië van de woestijn? Ned.2, 17.00-17.25u.

PRAATPROGRAMMA

Boter, kaas en eieren. Discussieprogramma dat maatschappelijke ontwikkelingen vanuit een gekleurd perspectief bekijkt. Gasten zijn Ellin Robles (columniste) en Jan van Leijenhorst (voorzitter van het interventieteam Toegankelijkheid). Ned.2, 14.55-15.25u.

Parla. Vrouwen debatteren over actuele thema’s. Deze keer een discussie over de vraag of iedere Nederlander verplicht orgaandonor moet worden en of ouders hun opvoedtaken te gemakkelijk afschuiven. Gasten zijn onder meer presentatrice Dieuwertje Blok, NRC Handelsblad-columniste Heleen Mees, kinderpsychologe van het opvoedprogramma Schatjes Tischa Neve, Justine Pardoen van Ouders-On-Line en Kamerlid Anouchka van Miltenburg (VVD). Ned. 2, 21.10-22.00u.

Blond am Freitag. Thema’s van de week besproken door journaliste Kim Fisher, de cabaretière Anka Zink en de de presentatrices Susanne Fröhlich en Sonya Kraus. Panelvoorzitter Ralph Morgenstern. ZDF, 2.45-3.30u.

KUNST

European artists. Berenice Staiger. Beeldend kunstenares Berenice Staiger (1976) maakt werk dat vaak ontstaat via het schijnbaar simpelweg overtrekken van foto’s. Haar kunst is behalve in Nederland ook in Duitsland, Finland en België geëxposeerd. Ned.2, 17.45-18.00u.

The culture show. Reportage over de samenwerking tussen het BBC-orkest en de acteur, muzikant en komiek Bill Bailey, een eerbetoon van Britse topkomieken als Stewart Lee, Phil Jupitus en Robin Ince aan hun miskende collega uit de jaren tachtig, Ted Chippington, alternatieve folkmuziek en acteur Patrick Stewart praat over zijn rollen in Shakespeare-stukken en Star Trek. BBC 2, 20.20-21.10u.

muziek

The Tchaikovsky Experience: Fortune and tragedy. Tweede, laatste deel van een tweedelig docudrama over de Russische componist Tsjaikovski (1840-1893). BBC 2, 17.00-19.20u. & 22.10-23.10u. x

AMUSEMENT

When will I be famous? Variétéshow waarin goochelaars, acrobaten, slangenmensen, evenwichtkunstenaars en komieken het tegen elkaar opnemen, waarbij ze door het publiek kunnen worden weggestemd. Eerste aflevering van een nieuwe reeks. BBC1, 19.00-20.00u., en vervolg om 21.35-22.05u.

The rise and fall of Rome: Constantine. Laatste deel van docudrama over de opkomst en ondergang van het Romeinse Rijk, later op de avond gevolgd door Pompeii, een docudrama over het leven in Pompeii vlak voor de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79, die de stad volledig verwoestte. Tien, 20.00-22.10u. & 23.25-0.30u.

Comedy map of Britain. Reportageserie over plaatsen die een inspiratiebron zijn voor grote Britse komieken. BBC 2, 23.05-0.05u.

Never mind the buzzcocks. Humoristische quiz over popmuziek. BBC 2, 0.05-0.35u.

SPORT

De wedstrijden. Samenvattingen van de voetbalwedstrijden in de Nederlandse eredivisie. Tien, 22.10-23.25u.