Sixties!

Sixties! Beeldende kunst De tentoonstelling Sixties! is één grote, nostalgische draaikolk van muziek, polygoonjournaals en kunst. Pop, Op en Minimal Art hangen er door elkaar heen, er is een grote verzameling mini-jurken te zien, maar bijvoorbeeld ook de broek van Jimi Hendrix.
Sixties! Beeldende kunst De tentoonstelling Sixties! is één grote, nostalgische draaikolk van muziek, polygoonjournaals en kunst. Pop, Op en Minimal Art hangen er door elkaar heen, er is een grote verzameling mini-jurken te zien, maar bijvoorbeeld ook de broek van Jimi Hendrix.

De tentoonstelling Sixties! is één grote, nostalgische draaikolk van muziek, polygoonjournaals en kunst. Pop, Op en Minimal Art hangen er door elkaar heen, er is een grote verzameling mini-jurken te zien, maar bijvoorbeeld ook de broek van Jimi Hendrix.

„Zelfs Constant, Armando en Asger Jorn zijn vertegenwoordigd, die nu ook te zien zijn in het Utrechtse Centraal Museum. Daar hangen ze vanwege hun kritische houding tégen de massaconsumptiemaatschappij, in Den Haag hangen ze in een zalenlange lofzang op diezelfde maatschappij. Het blije cola-gevoel overheerst zo sterk dat het alle kritische noten wegvaagt. [...] Kunsthistorisch wringt de boel dus.”

Sandra Smets, 26 januari 2007

Sixties! T/m 29 april in het Haags Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41. Di t/m zo 11-17u. Inl: 070 – 3381111