Recordverkoop van halfgeleiders in 2006: 191 mld euro

San Jose, 3 febr. De wereldwijde verkoop van halfgeleiders is vorig jaar gestegen naar een nieuw record van 247,7 miljard dollar (191 miljard euro). Dat is een toename van bijna 9 procent vergeleken met een jaar eerder. Dat maakte de brancheorganisatie Semiconductor Industry Association (SIA) gisteren bekend. Volgens de SIA werd de verkoop in 2006 vooral gestuwd door een sterke vraag naar chips voor gebruik in consumentenelektronica zoals mp3-spelers, mobiele telefoons en platte televisies. Voor 2007 verwacht de SIA dat de wereldwijde verkoop van microprocessoren met ongeveer 10 procent stijgt tot 273,8 miljard dollar (211 miljard euro). Tot de grootste chipfabrikanten behoren de Amerikaanse bedrijven Intel, Advanced Micro Devices (AMD) en Texas Instruments, het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics en het Duitse Infineon.