Radio Voorkeur

Vroege vogels. Aandacht voor weidevogels in de dierentuin. De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp bouwt aan een enorme volière waarin vanaf het komende voorjaar de weidevogels grutto, tureluur, kievit en scholekster te zien zijn. Die kan men ook op weides buiten Rotterdam zien. Schrijver en dichter Willem van Toorn wandelt door een met bedrijventerreinen ontsierd landschap. Radio 1, 8.04-10.00u.

Opium. Onder anderen Ursul de Geer over zijn regie van het stuk Kentering van een huwelijk naar de roman van de Hongaarse schrijver Sándor Márai. Vier jaar geleden bracht De Geer al Márai’s Gloed op de planken. Verder Eva Maria Staal die vroeger als wapenhandelaarster werkte en er de roman Probeer het mortuarium over schreef. Livemuziek van zanger Huub van der Lubbe en pianist Jan Robijns. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum bonum pulchrum. Gesprek met Maarten ’t Hart over zijn historische roman Psalmenoproer en een rondleiding in het Gemeentemuseum Maassluis langs een speciaal ingerichte tentoonstelling over het oproer. Radio 5, 23.00-24.00u.