Radio Voorkeur

Opera live. Uitvoering van de opera buffo Il Turco in Italia van Gioacchino Rossini in twee akten. Opname van 27 september 2006 in Théâtre Municipal in Lausanne door Operakoor en Kamerorkest van Lausanne o.l.v. dirigent Paolo Arrivabeni. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Gesprek met dirigent Hartmut Haenchen, sinds augustus 2002 intendant van de Dresdner Musikfestspiele. De afgelopen jaren dirigeerde hij Der Ring des Nibelungen bij de Nederlandse Opera. Nu is hij in Amsterdam voor de opera Tannhäuser van Wagner. Ook acteur Sieger Sloot over zijn rol van cowboy Jack in de toneelversie van Brokeback Mountain en zijn romandebuut Stand In. Literair journalist Lidewijde Paris bespreekt de roman Mistress van de in India omstreden schrijfster Anita Nair. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. De 23-jarige Sophie van der Stap die op haar 21ste te horen kreeg dat ze kanker had, vertelt over haar boek Meisje met negen pruiken. Zij beschrijft een jaar vol behandelingen en chemokuren. Ze verloor haar haar en schafte negen pruiken aan waarmee ze het leven van een ander leefde. Radio 1, 0.04-1.00u.