Koeman werkt op het eergevoel

Feyenoord-trainer Erwin Koeman beseft dat Ajax sterker is. Maar hij rekent morgen op een dosis gezonde agressie van zijn elftal.

Revanchegevoelens. Daar hoopt Feyenoord-trainer Erwin Koeman op, na de zware 4-0 competitienederlaag tegen Ajax vorig jaar in de Kuip. „Dat was een zwarte dag, naast ‘Nancy’ het dieptepunt van dit seizoen. Maar misschien hadden we die nederlaag toen wel nodig. Het is daarna wel beter gegaan.”

Koeman weet dat zijn team in Rotterdam doorgaans beter presteert dan buitenshuis en dat Feyenoord nog niet stabiel genoeg is om een plaats aan de top te heroveren. „Maar we zien er niet tegenop. Ik hoop dat ze morgen voldoende agressie in hun lijf hebben.”

Gisterochtend werd alvast pittig getraind in de schaduw van de Kuip. De jonge Canadese aanwinst Jacob Lensky, tijdens de wintertransferperiode overgenomen van Celtic, kreeg een smak en werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een schouderblessure. Danny Buijs trainde niet maar is op tijd fit. Romeo Castelen speelde na een lange blessureperiode een half uur met het tweede elftal, maar over hem heeft Koeman nog twijfels.

Net zoals over de linksbackpositie. „Daar hebben we een probleem, ja.” In de thuiswedstrijd werd Philippe Leonard zo dolgedraaid door Tom de Mul dat hij na een half uur werd gewisseld. De Belgische international hoeft zich voor morgen geen illusies te maken. „Hij zal het niet worden.”

Koeman zag hoe Ajax Leonardo en Edgar Davids binnenhaalde, terwijl zijn club uit financiële noodzaak een tiental van de 68 contractspelers liet vertrekken. „Soms moet je een stapje terugzetten, in de hoop dat we naast André Slory en Luigi Bruins deze zomer nog een tweetal ervaren spelers kunnen halen. Maar nu konden wij niet eens rondkijken naar versterkingen. Maar ik vind het voor Davids fijn dat hij terug is. Ik kan me goed voorstellen dat hij Ajax sterker maakt. Zo’n type zou bij ons ook niet misstaan. Maar ja, het is een Amsterdammer hè. Die kunnen wij moeilijk halen, ook dat is de realiteit. Het maakt de vijver waarin we kunnen vissen alleen maar kleiner.”

    • Dirk Vandenberghe