Internet Voorkeur

Internetroman.Uitgeverij Penguin onderneemt met de Wikipedia-technologie een poging met zoveel mogelijk auteurs gezamenlijk een roman te schrijven. Deelnemers kunnen zelf schrijven aan de roman en stukken van andere inzenders bewerken. Penguin hoopt uiteindelijk één miljoen auteurs aan het werk te krijgen. Het project is opgezet met behulp van studenten creatief schrijven en nieuwe media. Hamvraag: kunnen mensen die gescheiden van elkaar leven en verschillende achtergronden hebben een ‘geloofwaardige fictieve stem’ creëren?

,,Nu de meeste populaire tv-programma’s door een groep schrijvers worden gemaakt en de meeste films pas worden uitgebracht na grondige tests, vroegen wij ons af of ook een roman door een collectief kan worden geschreven.’’

Afgelopen donderdag werd de website opengesteld voor het publiek en sindsdien loopt het storm. Er staan al zeven hoofdstukken op de site, waaraan constant wordt vertimmerd. Over een paar maanden hoopt de uitgever te concluderen of het experiment tot een publicabel boek leidde.

www.amillionpenguins.com