HSV vestigt hoop op ervaren Stevens

Huub Stevens is sinds gisteren de nieuwe trainer van de Duitse voetbalclub Hamburger SV. Hij tekende gisteravond een contract tot de zomer van 2008, als opvolger van de donderdag ontslagen Thomas Doll. HSV bezet in de Bundesliga de laatste plaats.

De 53-jarige Stevens was sinds de zomer van 2005 trainer van Roda JC. Bij de club uit Kerkrade neemt assistent-trainer Raymond Atteveld de taken van Stevens tot het einde van het seizoen over. Hij is morgen al hoofdtrainer in het duel met Sparta.

De leiding van Hamburger SV en Stevens troffen elkaar gisteravond in Berlijn. Het was toen nog niet duidelijk of Stevens vandaag bij het competitieduel van HSV in Berlijn tegen Hertha al op de bank zou zitten.

HSV, waar de Nederlanders Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen en Nigel de Jong onder contract staan, bekende gisteren dat Felix Magath een aanbod om de nieuwe trainer te worden had afgewezen. Vlak voordat de Duitse oud-international deze week werd ontslagen bij Bayern München, informeerde HSV bij hem of hij hun trainer wilde worden. Magath liet weten geen interesse te hebben, omdat HSV al met Stevens overeenstemming zou hebben bereikt. „Beroepsethiek gebiedt mij niet de baan voor een ander zijn neus weg te kapen”, zei hij in de krant Hamburger Abendblatt. (ANP)