Dieren

Geen koeien maar een kameel in een Nederlands weiland, je kon er op wachten. De aarde wordt warmer, het klimaat verandert. Afrika ligt straks in Europa. Dieren weten dat soort dingen nu eenmaal eerder dan wij, die nemen tijdig maatregelen. Die sturen alvast een kameel vooruit, daarna volgt de rest. Het is een kwestie van tijd, maar uiteindelijk verschijnt de leeuw in ons land.

Hoewel, een kameel heeft met Afrika niet veel van doen. Zijn verschijnen kan net zo goed de voorbode van een naderende ijstijd betekenen. Ze komen oorspronkelijk van de Aziatische steppe en kunnen niet alleen tegen hitte maar ook tegen vrieskou. De bulten zijn om voedselreserves op te slaan in de vorm van vet. En geen water, zoals wel wordt gedacht.

Over water gesproken. Of de leeuw ons land ooit zal bereiken is maar de vraag. De zeeleeuw is vast eerder.