Busdriver: Roadkill Overcoat

Busdriver: Roadkill Overcoat (Epitaph) ***--
Busdriver: Roadkill Overcoat (Epitaph) ***--

Busdriver: Roadkill Overcoat(Epitaph)

Is de apparatuur stuk? Heeft de rapper zijn teksten over een andere beat ingerapt? Rapt hij eigenlijk wel? Busdriver uit Los Angeles is een dwarse, associatieve persoonlijkheid en dat uit zich niet alleen in razendsnelle woordenstromen die doen denken aan navertelde dromen, maar ook in de met synthesizertonen overladen muziek. Waar hij op zijn vorige album kriskras door het muzikale universum stuiterde, is er ditmaal wel een rood draadje. Vaak knipogen de beats naar de jaren tachtig.

Busdriver is een rapper die het vooral zichzelf naar de zin maakt. Van een opgewekt festijn van campy digitale toontjes, stuiterende oldschooldrums en een komisch rapstemmetje, tot een meer op reggae gestoelde, zangerige voordracht met op de achtergrond spookachtige vocalen. Zijn muziek heeft popstructuur maar de raps zijn zo razendsnel en de muziek is soms zo chaotisch, dat de duizelige luisteraar regelmatig verlangt naar een vluchtstrook in de vorm van een stevige funkbeat met een verstaanbare tekst.

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele