Van Dale: geen gekuiste editie

Uitgeverij Van Dale brengt toch geen christelijk woordenboek op de markt. Het bedrijf ziet af van de uitgave van het pocketwoordenboek Nederlands voor de christelijke basisschool om zijn onafhankelijke positie te waarborgen. Dat bericht van directeur Herman Struijlaart van Van Dale Lexicografie werd gisteren bekend gemaakt.

Scholen in Staphorst hadden zich garant gesteld voor de afname van het woordenboek. „Uit de recente reacties blijkt dat de onafhankelijke positie van Van Dale in twijfel wordt getrokken”, motiveerde Struijlaart. „Om alle schijn van afhankelijkheid nu en in de toekomst te vermijden, is besloten om af te zien van het uitbrengen van dit woordenboek”.

Toen columnist Jan Blokker en auteur Ewoud Sanders over dit onderwerp schreven, was dit besluit nog niet bekend. De opiniepagina’s waren al gedrukt toen Van Dale het nieuws bekend maakte. (NRC)

pagina 18 en 19