Televisie Overige Films

Legally Blonde 2: Red, White & Blue (Charles Herman-Wurmfeld, 2003, VS). Het vervolg op Legally Blonde is meer van dezelfde leuke ongein over echte blondjes die niet dom zijn. In Red White & Blonde zet Elle (Reese Witherspoon) koers naar Washington. Voor haar spiegel kiest ze de juiste kleren: „Nee, te Hillary. Nee, te Monica.” Om uiteindelijk als een moderne Jackie Kennedy de trappen van Capitol Hill te bestijgen. RTL 5, 20.30-22.10u.

* Hard Eight (Paul Thomas Anderson, 1997, VS). Overrompelend strak vormgegeven debuut van de regisseur van latere films als Boogie Nights en Magnolia onthult langzaam de achtergrond van de curieuze relatie tussen een oudere beroepsgokker (Philip Baker Hall) en zijn jonge protegé (John C. Reilly) in de sombere pretstad Reno. Schitterend spel, een kale, minimalistische stijl en een ingenieus-eenvoudig scenario vol verrassingen. België 2, 23.30-1.10u.

Le pacte des loups (Christophe Gans, 2001, Fr/Can). Gevat in een raamvertelling, waarin een oudere aristocraat terugkijkt op de duistere jaren voor de Franse Revolutie, vertellen regisseur Gans en scenarist Stéphane Cabel hun op de werkelijkheid gebaseerde horrorgeschiedenis. In het Franse Gévaudan vond in de jaren 1764-1767 een reeks nooit opgehelderde moorden plaats, waarvoor achtereenvolgens wolven, weerwolven, het mythische wildebeest en het kwaad zelf, al dan niet via een menselijk werktuig, verantwoordelijk werden gesteld. De taxidermist en ridder des konings Grégoire de Fronsac (Samuel le Bihan) en zijn bloedbroeder, de Mohawk Mani (Mark Dacascos) gaan op onderzoek uit en stuiten op bijgeloof, complotten en aantrekkelijke vrouwen. RTL7, 22.30-1.09u.

Metro (Thomas Carter, 1997, VS). Eddie Murphy als rap van de tongriem gesneden politieman die het recht in eigen hand neemt in razende aaneenschakeling van achtervolgingen en explosies. BBC1, 0.15-2.05u.