Reis per skateboard

Reis per skateboard De 27-jarige Brit David Cornthwaite heeft met zijn skateboard vijfduizend achthonderdentwintig kilometer gereden. Helemaal van Perth tot Brisbaine in Australië. David, die begon te skateboarden in augustus, vond de reis van vijf maanden soms best zwaar en niet ongevaarlijk. De zon brandde overdag op zijn hoofd en 's avonds was het erg koud. En ook al zag het uitgestrekte landschap er verlaten uit, toch lette David goed op. Met regelmaat week David uit voor giftige slangen die onverwacht de weg op kronkelde. David versleet 5 setjes wielen en dertien paar schoenen. Maar hij is nu wel recordhouder langste afstand skateboarden. (foto: Reuters/Holly Allen) British skateboarder David Cornthwaite rides his skateboard in outback Western Australia in this file handout photograph shot September 2, 2006. Cornthwaite completed a 5,820 kilometre (3,616 miles) skateboard trip from Perth to Brisbane January 22, 2007. NO ARCHIVES NO SALES FOR EDITORIAL USE ONLY REUTERS/Holly Allen/Handout (AUSTRALIA) Reuters

De 27-jarige Brit David Cornthwaite heeft met zijn skateboard vijfduizend achthonderdentwintig kilometer gereden. Helemaal van Perth tot Brisbaine in Australië. David, die begon te skateboarden in augustus, vond de reis van vijf maanden soms best zwaar en niet ongevaarlijk. De zon brandde overdag op zijn hoofd en 's avonds was het erg koud. En ook al zag het uitgestrekte landschap er verlaten uit, toch lette David goed op. Met regelmaat week David uit voor giftige slangen die onverwacht de weg op kronkelde. David versleet 5 setjes wielen en dertien paar schoenen. Maar hij is nu wel recordhouder langste afstand skateboarden. (foto: Reuters/Holly Allen)