Radio Voorkeur

Desmet live. Onder meer een persoonlijke herinnering aan de vorige week overleden schrijver A. Moonen van presentator Theodor Holman, die hem een aantal keren bezocht. In het tweede uur een discussie over de Dierenpartij die met twee zetels in de Tweede Kamer zit en de golf van dierenliefde die Nederland overspoelt. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Schrijver Edzard Mik vertelt over zijn nieuwe roman Bleke hemel. Hij publiceerde eerder de romans Laatste adem (2001) en De wachters (2004). Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur In-Soo Radstake over zijn documentaire Een enkeltje Seoul-Amsterdam?, waarin hij op zoek gaat naar zijn ware identiteit en de andere adoptiekinderen met wie hij op 27 maart 1980 vanuit Seoul, Zuid-Korea in Nederland aankwam. Concertzender, 20.02-22.00u.

Hoe?Zo! Directeur van het Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit professor Frans Berkhout praat over de conclusies uit het rapport over klimaatveranderingen van het Klimaatpanel en wat we er mee kunnen. Radio 5, 21.03-22.00u.