Ook HSV stuurt zijn trainer weg

De Duitse voetbalclub Hamburger SV heeft gisteren trainer Thomas Doll ontslagen. Hij moest vertrekken wegens de teleurstellende resultaten. Hamburg is de derde Bundesligaclub in twee dagen die afscheid neemt van zijn trainer.

Hamburg, waar de Nederlandse internationals Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen spelen, kwam woensdagavond thuis niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen Energie Cottbus. Daardoor zakte de club naar de laatste plaats in de hoogste Duitse voetbalklasse en dreigt Hamburg voor het eerst in zijn bestaan uit de Bundesliga te degraderen. Van de negentien competitieduels heeft HSV er slechts één gewonnen en twaalf gelijkgespeeld.

De 40-jarige Doll, een oud-international, was tweeënhalf jaar geleden aangetrokken in de hoop de landstitel binnen te halen of op zijn minst elk jaar kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. Doll stond al lange tijd onder druk maar kreeg net voor de winterstop nog het vertrouwen van bestuur en spelers van de club. Na twee gelijke spelen na de winterstop kwam Hamburg toch tot het besluit een nieuwe oefenmeester aan te trekken.

Fans van Hamburger SV willen dat hun club Felix Magath terughaalt. Magath is een ex-speler en ex-coach van de club. Hij werd woensdag ontslagen bij Bayern München.