Niet zo’n dikke Chiel Montagne-borstel

Februari wordt snorrenmaand. In zijn programma op Caz! Radio heeft dj Timur mannelijk Nederland opgeroepen deze maand de snor te laten staan en dat door vrienden en familieleden te laten sponsoren. De opbrengst is bestemd voor Fight Cancer, het jongerenlabel van KWF Kankerbestrijding. „Let op, deze actie gaat veel betekenen voor de emancipatie van de snor”, voorspelt Timur.

Het zijn toch vooral despoten en pornoacteurs die snorren dragen?

„Lichaamsbeharing is al jaren uit, dat klopt. Maar juist omdat een snor zo fout is, kan hij weer hip worden. Brendan Flowers, de zanger van The Killers, heeft nu een snor. Het moet uiteraard wel een hippe snor zijn. Niet zo’n dikke Chiel Montagne-borstel die de bovenlip bedekt. Als je een goede mond hebt, en geen vooruitstekende tanden, kan een dun lijntje op de bovenlip zelfs mooi zijn.”

Lange Frans, Ali B, Tygo Gernandt en nog tien andere BN’ers hebben beloofd hun snor te laten staan. Wie staan er nog op uw verlanglijstje?

„Weerman Peter Timofeeff had er geen zin in om zijn snor weer te laten staan. Het liefste willen we Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk, zij zijn dagelijks op tv. Van Nieuwkerk wilde alleen als Albert Verlinde en Paul de Leeuw ook meededen. Maar De Leeuw is met vakantie, of zoiets. En Verlinde is bang dat een snor hem tot een valse nicht maakt. Met stille diplomatie proberen we Van Nieuwkerk alsnog over te halen.”

In 1987 hebt u met de Asser Junior Sponsorloop al eens 12 gulden bij elkaar gerend voor een goed doel. Op wat voor bedrag rekent u nu?

„Voor mijn eigen snor heb ik 40 euro toegezegd gekregen. Nee, niet zoveel. Maar het doel van de actie is ook naamsbekendheid voor Fight Cancer. En dat loopt al heel goed.”

    • Arjen Ribbens