Mp3-muts van Nike

petzwart.pngEven een onschuldig hebbedingetje, om te voorkomen dat Hebben-lezers elkaar de koppen inslaan over Vista. Nike doet het al een tijdje met iPods, bijvoorbeeld door middel van deze stappenteller. De Nike HatPhones tapt uit hetzelfde vaatje. Het is een muts voor mp3-spelers, waarbij je het klikwiel van een iPod Nano kunt bedienen door je op het achterhoofd te krabben. Reuze handig tijdens het sporten, zegt Nike, als je geen mogelijkheid hebt om de mp3-speler in je handen rustig een liedje naar keuze uit te zoeken. Op de achterkant van de muts zit een veld met aanraakgevoelige puntjes die impulsen doorgeven aan de iPod. Als je joggers verwoed op hun hoofd ziet slaan, weet je wat er aan de hand is. De HatPhone kost 60 dollar in de Nike webshop. Verkrijgbaar in rood en zwart, en werkt vermoedelijk alleen in combinatie met een iPod nano.

isoundcap_new_hats.jpgHet kan ook een stuk knulliger, bijvoorbeeld met de iSoundcap die afgelopen maand getest werd door deze website. Deze klep-pet (wat een gruwelijke foto) kost 20 dollar en kan een iPod Nano huisvesten. “Het materiaal voelt gammel en goedkoop aan”, aldus Futuremusic.com. En de pet is geen porum. Toch geïnteresseerd? Bestorm de online winkel.

    • Marc Hijink