Mondo bizarro (8)

Siberië – ‘Watch out where the huskies go and don’t you eat that yellow snow’, zingen Eskimo’s hun kinderen toe. (Aldus Frank Zappa) Sinds woensdag ook Siberische ouders, want plots dwarrelde er gele, rode en vooral oranje sneeuw  neer over een enorm gebied: Omsk, Tomsk en Tjoemen. Kijk hier maar.  De sneeuw stonk en voelde olieachtig, zo heette het. Radioactief was het niet, maar de staat

dolfijn.jpgSiberië - ‘Watch out where the huskies go and don’t you eat that yellow snow’, zingen Eskimo’s hun kinderen toe. (Aldus Frank Zappa) Sinds woensdag ook Siberische ouders, want plots dwarrelde er gele, rode en vooral oranje sneeuw  neer over een enorm gebied: Omsk, Tomsk en Tjoemen. Kijk hier maar

De sneeuw stonk en voelde olieachtig, zo heette het. Radioactief was het niet, maar de staat raadde inwoners aan het niet te eten. Wat was het: chemie, olie, metaal, nucleair? De regio heeft zo’n beetje alles in huis, ecoridder Oleg Mitvol dreigt al met rechtzaken. 

Veel saaier is de jongste hypothese: gewoon sneeuw gemengd met zand uit Kazachstan. (UPDATE: uit Turkmenistan) Ik herinner me dat gele sneeuw inderdaad normaal is in Binnen-Mongolië. Teleurstellend. Dus nu gaat de zaak in de doofpot zeker? Net zoals de roze sneeuw van vorig jaar?

    • Coen van Zwol