Mexicaanse dipsauzen

Guacamole:1 grote, net rijpe Hass-avocado1 tot 2 eetlepels vers citroensap of limoensap1/2 theelepel gemalen komijn 1/2 theelepel gemalen koriander1 dikke teen knoflook, uit de knijperzout en versgemalen peper1 kleine tomaat, zaadjes verwijderd, in kleine blokjes gesneden1 lente-ui, gesnipperd

Prak de avocado met een vork tot een grove puree en schep er de rest van de ingrediënten door. Serveer met tacochips of gebruik als garnituur bij tostadas (recept volgt binnenkort), enchiladas of chili con carne.

Leg als u de guacamole niet meteen wilt gebruiken een vel plasticfolie over de bovenkant zodat er geen lucht bij kan komen en bewaar tot het serveren of een aantal uur in de koelkast.

Hot sauce;1 blik gepelde tomaten1 middelgrote ui, gepeld en in vieren gesneden1 stengel bleekselderij, bijgesneden en in 3 stukken gesneden1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, grof gesneden1 teen knoflook, gepeld1 grote verse chilipeper of een paar jalapeño-chilipepers uit een pot, grof gehakt1 theelepel gemalen koriander1 theelepel gemalen komijnzout en peper

Doe alles in een keukenmachine of blender en draai met korte stootjes tot een grove puree. Gebruik voor een dikkere saus maar een half blik tomaten. Serveer bijvoorbeeld met tacochips of gebruik als garnituur bij tostadas (recept volgt binnenkort) of enchiladas.

2 Kim Maclean

Morgen: Dubrovnik kip

    • Kim Maclean