Lichten aan voor Europese week energiebesparing

Lichten aan voor Europese week energiebesparing BRUSSEL. Een lichtend voorbeeld van Europese tegenstrijdigheid. Aan het Schumanplein in Brussel is tegen het decor van een immense aankondiging van de Europese energiebesparingweek een uit zeshonderd lichtbalken bestaand kunstwerk verrezen. ‘Meer licht’, heet het project van de Duits-Turkse kunstenaars Anny en Sibel Öztürk. De buislampen zijn bevestigd aan een lichte staalconstructie met een diameter van 43 meter. Het is een tijdelijk cadeau van EU-voorzitter Duitsland dat op deze symbolische wijze ‘meer licht’ in de Europese hoofdstad wil brengen. Het kunstwerk staat tot 15 april 24 uur per dag aan. Eén van de hoofdsponsors van het kunstproject is de Duitse energiegigant E-on, die juist deze week door Brussel verantwoordelijk is gehouden voor de grote stroomstoring die vorig jaar november vijf miljoen huishoudens in zes Europese landen trof. Foto Merlin Daleman Lichten aan voor de Europese week van energiebesparing BRUSSEL, 1 FEBR. Een lichtend voorbeeld van Europese tegenstrijdigheid. Aan het Schumanplein in Brussel is tegen het decor van een immense aankondiging van de Europese energiebesparingweek een uit zeshonderd lichtbalken bestaand kunstwerk verrezen. Meer licht’, heet het project van de Duits-Turkse kunstenaars Anny en Sibel Öztürk. De buislampen zijn bevestigd aan een lichte staalconstructie met een diameter van 43 meter. Het is een tijdelijk cadeau van EU-voorzitter Duitsland dat op deze symbolische wijze ‘meer licht’ in de Europese hoofdstad wil brengen. Het kunstwerk staat tot 15 april 24 uur per dag aan. De buizen lichten in verschillende kleuren en vormen op. Het licht reageert op het geluid van het verkeer op het Schumanplein. Eén van de hoofdsponsors van het kunstproject is de Duitse energiegigant E-on, die juist deze week door Brussel verantwoordelijk is gehouden voor de grote stroomstoring die vorig jaar november vijf miljoen huishoudens in zes Europese landen trof. (Foto Merlin Daleman) Het kleurenspel is vanaf volgende week ook via een webcam te volgen: http://www.goethe.de /ins/be/bru/ nlindex.htm EU gebouw met "sustainable energy week" poster & kunstwerk van TL buizen. Brussel, Belgi‘. 31-01-07 © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin