Lagere temperaturen

We hoeven niet aan een vorstperiode te denken, maar het zal de komende dagen wel iets kouder zijn met kans op een graadje vorst in de nacht. Verder komt de zon aardig aan bod en is het meestentijds droog.

Vanochtend was het nog grijs en mistig. Op sommige plaatsen was het zicht 200 meter, en dat is net dichte mist. Bij zichtwaarden onder de 50 meter spreken we over zeer dichte mist.

Vanavond klaart het vanuit het noordwesten verder op, komende nacht is het dan ook overwegend helder. Alleen het zuiden van het land maakt nog kans op wat mist. Het koelt snel af en in het binnenland daalt de temperatuur tot het vriespunt. En vooral in de zuidelijke provincies kan een graadje vorst aan de grond optreden.

Morgen schijnt de zon volop, maar in het noordoosten van het land is wel wat bewolking mogelijk. Het blijft overal droog. De temperatuur loopt in de middag naar maximaal 10 graden op. Er waait een matige, in het Waddengebied soms net vrij krachtige noordwestenwind, kracht 5.

Morgennacht is het opnieuw vrij koud met in het binnenland soms een graadje vorst. Bij weinig wind kan er mist ontstaan, die mogelijk zondag overdag nog enige tijd blijft hangen. Verder is het droog en zijn er momenten met zon. Het wordt ’s middags ongeveer 7 graden.

Maandag en dinsdag verandert niet veel, er kan dan plaatselijk een enkel (winters) buitje vallen.