Kandidate moet weg

De 19-jarige Nena uit Landsmeer is door de commerciële zender Tien uit het programma De Gouden Kooi gezet, omdat zij geweld had gebruikt tegen een medebewoner van de gezamenlijke villa. Haar vertrek en de reacties daarop staan op de website van het programma.

Gisteren trapte de kandidate een medebewoner tegen zijn been tijdens een ruzie. Tien eiste daarop haar vertrek uit het programma.

De borg van 10.000 euro, die alle bewoners moesten betalen voordat zij de villa betraden, is Nena kwijt. Volgens een Tien-woordvoerder gaat het geld naar een goed doel dat Nena mag bepalen. Dat heeft ze nog niet gedaan, aldus de zegsman tegen persbureau ANP. Onlangs ontstond een rel over het Engelse Big Brother waarin een Indiase Bollywoodactrice racistisch werd bejegend door enkele medebewoners.