Internet Voorkeur

De site van Musicmeter.

Reviewsites. Wat kunnen poprecensenten het met elkaar oneens zijn. Voorbeeld: het nieuwe album van The Shins, Wincing The Night Away. NRC-recensent Jan Vollaard gaf deze plaat afgelopen zaterdag vijf sterren en noemde het „de eerste tijdloze popplaat van het jaar”. De Volkskrant was er een paar dagen eerder een stuk minder over te spreken. „Het minste Shins-album tot nu toe”, aldus recensent Menno Pot, die de plaat slechts twee sterren toekende. Wie heeft er ‘gelijk’, denkt de popliefhebber in zo’n geval. Musicmeter.nl is een website waar die liefhebbers zélf oude en nieuwe albums kan beoordelen. De site heeft 12.000 actieve en minder actieve gebruikers en inmiddels zijn bijna 70.000 albums beoordeeld. Iedere gebruiker kan de albums net als ‘echte’ recensenten met sterren onderscheiden en reviews plaatsen. Ander onderdeel van de muzieksite is de rotatielijst, waarop gebruikers kunnen aangeven welke albums ze op dat moment het meeste draaien. Uit die individuele lijstjes ontstaat een lijst met meest gedraaide platen van Musicmeter-gebruikers. Het album van The Shins? Dat staat in deze lijst al weken op nummer 1 met een gemiddelde beoordeling van 3,87 sterren. Van Musicmeter bestaat ook een filmvariant, Moviemeter.nl.

Beoordeel albums en films: www. musicmeter.nl; www.moviemeter.nl