Club van trainer John de Wolf uit competitie gehaald

ZEIST, 2 febr. Het eerste elftal van de Rijswijkse hoofdklasser Haaglandia is uit de competitie genomen. De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft een voorwaardelijke straf van een jaar schorsing omgezet in een onvoorwaardelijke. Aanleiding is een gestaakt duel van Haaglandia tegen VUC op 21 januari. Een rode kaart voor speler John van Otterloo is de club die wordt getraind door oud-Feyenoorder John de Wolf, fataal geworden. Hij werd eruit gestuurd wegens natrappen en beledigde de arbiter. Hierop besloot de scheidsrechter het duel te staken. De tuchtcommissie hield Haaglandia verantwoordelijk voor het staken van de wedstrijd en legde de club voor collectief wangedrag van de spelers een boete op van 250 euro. De voorwaardelijke straf die Haaglandia in april vorig jaar kreeg voor een massale vechtpartij in een duel met FC Hilversum, is direct onvoorwaardelijk geworden. Haaglandia kan tegen de uitsluiting niet in beroep.